Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Spannende derby: EDON-HFC Storica 1-3

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen EDON op het programma. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen al in de 4e klasse en HFC Storica wist toen 2x te winnen. Met de wetenschap dat EDON de competitie goed was begonnen en dat wij de stijgende lijn te pakken hadden werd aan deze wedstrijd begonnen. Jammer was het dat de Storica-oud-gedienden Hessel Land en Erik Pol niet voldoende fit waren om in de basis bij EDON te beginnen.

Al snel bleek dat op het zware en hobbelige veld mooi voetbal vrijwel onmogelijk was. Onze jongens probeerden het wel, maar de stuiterballen waren moeilijk onder controle te krijgen. EDON hanteerde vaak de lange bal, maar wist daarmee vooral in de 1e helft niet echt gevaarlijk te worden. In de 8e minuut was daar dan toch weer Edward Herrera die met een slimme actie de 0-1 aantekende. HFC Storica had de wedstrijd in de 1e helft aardig onder controle en wist een paar keer behoorlijk gevaarlijk te worden. Edward Herrera had wellicht de bal een paar keer breed kunnen en moeten leggen om de score al in die 1e helft verder op te kunnen voeren. Met name vlak voor rust kregen beide ploegen nog een ideale mogelijkheid: EDON knalde een vrije trap op de paal en Badr van HFC Storica kon de bal van dichtbij niet langs de doelman krijgen. Rust 0-1.

Na rust een iets feller EDON, maar gelukkig bleven we de wedstrijd ‘koel en zakelijk’ controleren. In de 54e minuut maakte Hafid Lahzal zijn 2e van dit seizoen. De doelman van EDON kon bij een ongevaarlijk moment de bal niet onder controle krijgen, waarna Hafid simpel kon inkoppen. Dolle vreugde in het HFC Storica-kamp, waarbij de spelers elkaar beklommen als ware het de Mount Everest. Mooi om te zien dat de sfeer prima is.

En dan was ook hij daar weer: Jeffrey de Nooijer van EDON. In de rust werd al door enkele toeschouwers aangegeven dat hij deze middag toch nog wel een doelpuntje mee zou pikken en dat gebeurde. In de 70e minuut maakte hij de aansluittreffer voor EDON 1-2. Daarna was het nog even ‘billenknijpen’, want EDON kreeg toch nog een paar mogelijkheden voor de gelijkmaker, waaronder een rare stuiterbal die via de grond over de keeper op de bovenkant van de lat eindigde. HFC Storica bleef echter ook gevaar;lijk met een paar snelle uitvallen. Gelukkig werd daarvan in de 81e minuut goed geprofiteerd. Ginaro van Deventer zorgde voor de bevrijdende 3e treffer: 1-3.

De toeschouwers waren het er over eens: een echte derby die het aanzien waard was: spanning, strijd, emotie etc, etc.

Door deze uitslag houden we aansluiting met de grote middenmoot en is er nog van alles mogelijk. Volgende week komt Gramsbergen op bezoek dat zaterdag –net als HFC Storica een week eerder- met 5-0 won van Wilsum. Aanvang 14.30 uur op sportpark Het Hoge Laar.