Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Onnodig verlies in derby 0-1

HFC Storica heeft ook haar tweede wedstrijd van dit seizoen niet kunnen winnen. Tegenstander ZAC ging er met de 3 punten vandoor. Een onnodige nederlaag in een wedstrijd waarin we -WEER- voldoende kansen kregen op een overwinning. In het 1e kwartier was ZAC gelijkwaardig, zonder echt grote kansen te creëren. Na een wat stroef begin begon de HFC Storica motor warm te draaien. Met soms fraai combinatievoetbal wisten we ZAC in de 1e helft onze wil op te leggen. Dat resulteerde in een paar goede kansen. Zo schoot Ginaro voorlangs en konden Bertus Finke en Mo El Bouhni alleen voor de keeper niet scoren. En net als vorige week weet je dat het dan lastig gaat worden. Na rust waren de beide teams aan elkaar gewaagd waarbij over en weer enkele kleine kansjes te noteren waren. Helaas was bij ons met name de eindpass vaak slordig. Ballen werden vaak te zacht ingespeeld of belanden bij de tegenstander. In de 72e minuut werd de bal door een ZAC spits ingekopt. Onze doelman Remco van der Weg wist nog wel redding te brengen, doch zijn weggestompte bal viel precies voor Robbin Bastiaan die vervolgens eenvoudig de 0-1 voor ZAC kon maken. We probeerden het daarna nog wel, maar vaak te gehaast wat het spel niet ten goede kwam. De beste kans was vlak voor tijd nog voor ZAC, maar Remco van der Weg wist de hard ingeschoten bal knap over het doel te werken.

Een onverdiende nederlaag, maar wie de twee gespeelde wedstrijden heeft gezien weet ook dat we voetballend prima mee kunnen in de 3e klasse. Nu de kansen nog maken. Wat dat betreft zijn er nog mogelijkheden genoeg om een team samen te stellen dat ook in staat is dat probleem op te lossen. We kunnen er alle kanten nog mee op, mits we er van overtuigd zijn dat we het samen moeten doen. Dat moet aanstaande zaterdag dan maar gebeuren in de thuiswedstrijd tegen hekkesluiter Nieuwleusen. Kortom:er is werk aan de winkel, maar de situatie is echt niet hopeloos.