Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Valse start: 3-0 verlies in Hardenberg

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Onze selectie mocht eindelijk weer eens 'om het echie' gaan spelen. In de zware uitwedstrijd bij de nummer 2 van vorig seizoen Hardenberg'85 mochten we laten zien of we kwalitatief niet ingeleverd hadden en nog mee konden doen met de topploegen in de 3e klasse. Met de nieuwelingen Remco van de Weg (doel) en Yoshua Rahajaan in de basis werd om 15.15 afgetrapt. Belangrijk in deze wedstrijd was het om de angel uit het team van Hardenberg te halen; topschutter van vorig seizoen Rick Broek mocht deze wedstrijd niet in scoringspositie komen. Beide ploegen begonnen voorzichtig onder het stralende zonnetje. Helaas ging het voor 'de onzen' toch al na 16 minuten mis. Ondanks dat 'een gewaarschuwd mens voor twee telt' was het bij een aanval van Hardenberg juist Rick Broek die handig onze verdediging het nakijken gaf en zijn 1e competitiegoal van dit seizoen scoorde. HFC Storica ging vervolgens met gevaarlijke uitvallen op zoek naar de gelijkmaker. Zo was daar Stefano Chaar die geheel vrij op de doelman van Hadenberg afging, maar in plaats van te schieten nog maar eens probeerde een verdediger uit te kappen, gevolg: onderschepping en weg kans. Een paar minuten later mocht Bertus Finke hetzelfde nog eens proberen, helaas werd zijn inzet gekeerd door de Hardenberg-doelman. Hardenberg bleef vervolgens controle over de wedstrijd houden en was ook enkele keren gevaarlijk met o.a. een schot op de paal. Op een zeer ongelukkig tijdstip, 2 minuten voor rust, verzuimde Mo El Bouhni de bal in het eigen strafschopgebied weg te werken. Na een ongelukkig uitziende pirouette leverde hij de bal in bij Roy Meijerink van Hardenberg, die vervolgens de bal simpel in kon schieten 2-0.  Tevens ruststand.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Hardenberg had grotendeels de controle en wij waren niet echt bij machte om voorin grote kansen te creëren. Tot een minuut of 12 voor tijd. Bertus Finke speelde zich op de rand van de 16-meter knap vrij, omspeelde vervolgens de keeper van Hardenberg om daarna de bal met een fraaie krul ..... over het doel te schieten. De beste kans van de wedstrijd met een aansluittreffer die mogelijk nog een gekke laatste 10 minuten tot gevolg had kunnen hebben. Het mocht niet zo zijn. Slechts enkele minuten na die misser was het wederom Rick Broek die vrije doortocht kreeg en handig de 3-0 aantekende. Tevens de eindstand.

Wellicht verdiend voor Hardenberg, maar met hier en daar iets meer scherpte en geluk hadden we ook een punt uit Hardenberg mee kunnen nemen. Daar moeten we ons dan maar aan vashouden. Wellicht kunnen we met iets meer druk naar voren de achterhoede meer ontlasten en zijnwe dan in staat meer gevaar te stichten. Dat moeten we aanstaande zaterdag dan maar laten zien in de stadsderby tegen ZAC. Thuis om 14.30 uur.

Voor het verslag van Hardenberg'85: kijk op: