Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Winst op SCD'83 1-0

Na een hectische week waarin we de keuze hebben moeten maken voor een 'ander maar niet onbekend gezicht' voor de groep moesten we afgelopen zaterdag aantreden tegen SCD'83 uit Dedemsvaart. Trainer Chris Sorries had samen met zijn 'assistent' Erik Pol een ander spelsysteem bedacht en de nodige wijzigingen in de opstelling aangebracht. Zo mocht routinier Erik zelf beginnen in het hart van de verdediging en werd Robert Stegeman een linie teruggeplaatst. En met succes: Robert speelde deze middag misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen (al wil hij dat zelf nog niet geloven).

Al in de eerste minuut was er een hele grote kans voor SCD. De aanvaller werkte in vrijstaande positie echter de bal hard en hoog over het doel. In het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor HFC Storica, doch, zoals zo vaak, konden we de bal niet in het netje krijgen. Het duurde tot de 41e minuut  voordat dat wel lukte. Met een prachtige steekpass wiste Edward Herrera de aan de linkerkant vrijlopende Lorezo Lubbers te bereiken die vervolgens alleen op de doelman af kon gaan. Niet zelfzuchtig -maar met een schoolvoorbeeld van hoe het eigenlijk moet- legde hij de bal voor het doel breed op Eugene Webb, die vervolgens makkelijk kon intikken 1-0. Tevens de ruststand.

Na rust een gelijkopgaande strijd waarin ook SCD een paar goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Zo was er in de 63e minuut een ongelukkige handsbal van een van onze spelers in het eigen strafschopgebied. Ondanks dat geen sprake was van opzet en SCD geen mogelijkheid tot scoren werd ontnomen besliste de scheidsrechter tot het geven van een strafschop. Spits Nick Dekker van SCD schoot de bal vervolgens hard en hoog over het doel. Diezelfde Nick Dekker wist in de 75e minuut wel te scoren, doch stond volgens onze assistent-scheidsrechter buitenspel. De goal werd na enig overleg alsnog afgekeurd. Vlak voor tijd werd een vrije trap door HFC Storica snel genomen waarna een SCD verdediger de bal in het eigen strafschopgebied met de handen opving. Had een penalty voor ons moeten zijn, doch de ''scheid' legde de bal net buiten de '16'. Uit die vrije trap werd vervolgens niet gescoord en zo bleef het dus 1-0. Een belangrijke overwinning waardoor we aansluiting houden met de ruime middenmoot. In de stand om de 3e periode staan we zelfs op een gedeelde eerste plek (!) met 7 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week gaan we op bezoek bij VHK uit St.Jansklooster. Wederom een belangrijke wedstrijd.