Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Knappe overwinning op Bruchterveld: 1-2

Na de onnodige nederlaag vorige week tegen mededegradatiekandidaat Gramsbergen (0-1) moesten we het afgelopen zaterdag opnemen tegen Bruchterveld. In december werd de thuiswedstrijd gewonnen met 5-1, maar dat gaf geen enkele garantie voor weer een goed resultaat. Bruchterveld nog in de race om een plaats bij de eerste 3 en wij vechtend tegen degradatie. Beide ploegen moesten dus gaan voor de volle winst. Met enkele wijzigingen in de basisopstelling probeerde trainer Chris Sorries de druk wat meer naar voren te leggen en dat lukte -met name in de 1e helft- aardig. Ondanks een bal op de lat en een goede vrije trap van Bruchterveld, die door doelman Remco van der Weg prima werd gekeerd, was HFC Storica in die 1e helft de bovenliggende partij. Met name Brtus Finke kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen, doch hij miste de nodige koelbloedigheid in de afronding. Toch was het ook Bertus die in de 26e minuut met een snelle kapbeweging zijn directe tegenstander binnen de 16-meter probeerde te omspelen. Bij die actie werd hij gevloerd met als gevolg een terechte strafschop. Eugene Webb wist daar wel raad mee en kon zo de 0-1 aantekenen. In die 1e helft bleven wij vervolgens de bovenliggende partij en kon Bruchterveld geen echte grote kansen meer afdwingen.

Na rust een meer gelijkopgaande strijd, waarbij Bruchterveld zeker goede mogelijkheden heeft gehad om te scoren. In de 51e minuut lukte dat ook, zij het uit een 'makkelijk' gegeven strafschop. Het was Lesley op de Haar die namens Bruchterveld de 1-1 op het scorebord kon zetten. In de 60e minuut was het vervolgense spits Stefan Pelleboer die zich makkelijk tussen 3 man vrijspeelde en op volle snelheid alleen op de doelman van Bruchterveld kon afgaan. Met een mooie schaarbeweging werd die 'het bos ingestuurd' en kon hij de 1-2 maken. Daarna was het nog even 'billenknijpen' waarbij Bruchterveld met hoge voorzetten nog een paar keer gevaarlijk werd. Gelukkig zat het deze middag een keer mee en konden we de 3 punten mee naar Zwolle nemen.

Door het verlies van Zwolse Boys staan we met nog 3 wedstrijden te gaan 7 punten voor op rechtstreekse degradatie. Om ook nacompetitiewedstrijden tegen degradatie te ontlopen moeten we in de komende 3 wedstrijden 4 punten goedmaken op VHK of 6 punten op Olympia'28 en/of SCD'83. VHK heeft nog 2 lastige uitwedstrijden tegen SCD en Bergentheim en moet nog thuis tegen Hatto Heim. Wij spelen nog thuis tegen Hardenberg'85 en Lutten en uit tegen Olympia '28. En gek genoeg doen we ook nog steeds mee in de 3e periode. Omdat ZAC en Nieuwleusen al een periode hebben staan we daarin met 10 punten uit 6 wedstrijden op een gedeelde 2e plek (samen met Lutten en Bergentheim) met maar 1 punt achter op ..... VHK. Spanning genoeg dus.

Zaterdag spelen we thuis tegen Hardenberg'85 dat momenteel op de 3e plaats staat. Aanvang 14.30 uur. Als 'de onzen' de handen ineen blijven slaan kunnen we nog voor een paar knotsgekke wedstrijden zorgen. En wie weet wat dan nog allemaal mogelijk is. Zaak is fit te blijven, lekker te trainen en met veel plezier, met elkaar, het seizoen goed af te sluiten.