Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Winst op Nieuwleusen is enige lichtpuntje

Afgelopen zaterdag tegen sv Nieuwleusen hebben we gewonnen maar ook verloren! Het enige lichtpuntje deze middag waren 'de gestolen' drie punten tegen een betere ploeg die kans op kans om zeep hielp. Nieuwleusen begon aan haar 5e wedstrijd met maar 3 doelpunten vóór en deze middag werd duidelijk waarom. In de 1e helft ging de strijd nogal gelijk op, al waren de betere kansen voor Nieuwleusen, dat met name op het middenveld veel ruimte van ons kreeg om op te bouwen. Een afstandschot werd knap gepareerd door onze doelman Remco van de Weg en 2 kopballen gingen net over het Storica-doel. Aan de andere kant was er een goede kans voor Stefan Pelleboer, maar ook daar wist de tegenstander de inzet te blokkeren.  Halverwege de 1e helft was er een twijfelachtige gele kaart voor Stefan Pelleboer die later in de wedstrijd grote gevolgen zou hebben. Met een 0-0 ruststand was alles nog mogelijk.  Na rust begon Nieuwleusen meer aan te dringen en konden wij af en toe nog wel een gevaarlijke counter plaatsen. En toen was daar de 58e minuut. Stefan Pelleboer, die 20 seconden daarvoor nog was gewaarschuwd door de scheidsrechter, liep geheel onnodig tegen zijn -dit keer wel terechte- 2e gele kaart op en kon vertrekken. Met 10 man werd het nog een zwaar laatste halfuur. Trainer Jeroen Kloeke bracht een minuut of 20 voor tijd de snelle rechterspits Bertus Finke in de ploeg om te proberen met een snelle counter alsnog winst af te dwingen. Een mooi streven waar al weer snel een streep door kon. Bij een schermutseling voor het doel van Nieuwleusen kreeg Finke het met de doelman aan de stok. Beiden stonden hoofd-aan-hoofd ekaar verwijten te maken, waarbij de doelman uiteindelijk 'de slimste' was door te gaan liggen. De scheids dacht aan een kopstoot en Finke kon ook met rood vertrekken. Of daadwerkelijk sprake was van een kopstoot kunnen uiteindelijk alleen de beide kemphanen duidelijk maken. Volgens Finke was hier echter absoluut geen sprake van. Zoals zo vaak in deze situaties was het voor het publiek wel duidelijk; de 'wellus-nietussen' vlogen over en weer. Wordt waarschijnlijk vervolgd. Uiteindelijk was het dan toch nog aan Edward Herrera te danken dat we met z'n negenen de drie punten in Zwolle konden houden. In de 90e minuut wist hij, wederom al slalommend, wel het netje te vinden. Dat we hebben gewonnen met 1-0 valt Nieuleusen ook zelf aan te rekenen: kans op kans werd door de oranjehemden , met name in de 2e helft, om zeep geholpen. Maar ach, hoe vaak hebben wij met lege handen gestaan terwijl we beter waren dan de tegenstander. Daar valt voor ons dus wel mee te leven. Jammer was het na afloop dat we, in plaats van de polonaise te lopen, nog weer in discussie gingen met de tegenstander over de rode kaart. Veel verwijten over en weer die volledig overbodig waren. De kaart was gegeven en de strijd was gestreden. Er was gewonnen van een ploeg die deze middag gewoon de betere was, daar moet je dan van genieten. De rest is dan bijzaak. Hoog tijd om volwassen te worden mannen. Volgende week naar promovendus Hattem. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.