Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Derby: 3-2 winst op Edon

Afgelopen zaterdag stond een echte Zwolse derby op het programma. HFC Storica moest aantreden tegen Edon dat maar 3 punten minder had op de ranglijst. Met de teruggekeerden Eugene Webb en Omar Sylla weer in de gelederen moesten deze middag de 3 punten op Het Hoge Laar blijven. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden was het echter Edon dat het initiatief nam. In de 1e helft waren er nauwelijks kansen voor onze jongens en was het Edon dat af en toe gevaarlijk voor ons doel verscheen. Bij een aanval over rechts werd de bal in de 14e minuut strak voorgetrokken. Doelman Jeffrey Robben wist de bal nog wel weg te stompen, maar helaas net voor de voeten van kanon Jeffrey de Nooijer. Van een meter of 20 wist hij de bal als een raket in het doel te jagen 0-1. Daarna was er onnodig veel irritatie bij ons over het optreden van de scheidsrechter, die wel geel gaf voor praten maar overtredingen veelal door de vingers zag, wat ons spel niet ten goede kwam. Tijd om in de rust de puntjes op de ‘i’ te zetten. Na rust een beter HFC Storica. De mondjes werden dicht gehouden en voetballend kwamen we er beter uit. Dat resulteerde in de 56e minuut in een doelpunt van Syaäm Ubro: 1-1. Al 4 minuten later lag de 2e in het netje. Stefano Chaar was het die op dat moment de 2-1 op het scorebord aantekende. In deze fase waren er ook nog een paar goede kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar met name Bertus Finke had het vizier nog niet op scherp staan. Uit één van de gevaarlijke counters van Edon was het in de 72e minuut weer Jeffrey de Nooijer die aan onze aandacht ontsnapte 2-2. Gelukkig bleven we voetballen en kreeg Bertus Finke alle gelegenheid zijn vizier op scherp te zetten. In de 81e minuut nam hij de bal knap mee tussen 2 tegenspelers en wist hij doelman Hessel Land van Edon te verschalken 3-2. Edon kwam daarna nog 2 keer alleen voor onze doelman, maar gelukkig voor ons werden beide 100% kansen om zeep geholpen. Deze keer dus geen puntenverlies in de laatste minuten. Vreugde alom en het bleef nog lang gezellig in het clubhuis. Door deze overwinning kunnen we stiekem weer naar boven kijken. Door het verlies van nummer 3 Voorwaarts is de strijd voor een plaats in de nacompetitie nog lang niet gestreden. Alle ploegen tussen de 3e en de 11e plaats hebben nog kans op het toetje. Aanstaande zaterdag is er geen programma. De week er op gaan we op bezoek bij de nummer 4: Gramsbergen, dat 3 punten op ons voorstaat. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Dinsdag 25 februari spelen we vriendschappelijk tegen Ulu Spor (19.30 uur) en donderdag 27 februari vriendschappelijk in Lemelerveld.(20.00 uur).