Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Stijgende lijn tegen Boys

Afgelopen zaterdag stond een echte stadsderby op het programma: Zwolsche Boys-HFC Storica. Kampioenskandidaat nummer 1 tegen de 'Ploeg in Opbouw HFC'. Voorafgaande aan de wedstrijd werden de aspiraties van de Boys al snel duidelijk: Lodewijk (Lokie) de Vries zou zeker zijn 250e doelpunt gaan maken en de dubbele cijfers zouden zouden deze middag wel eens op het scorebord kunnen verschijnen. Reden voor onze jongens om extra gemotiveerd aan de start te verschijnen. En dat bleek al naar enkele tientallen seconden in de wedstrijd. Met een geweldige solo-actie van Yoshua Gerrits werden 3 Boys-verdedigers 'het bos in gestuurd' waarna Yoshua alleen voor de doelman geen fout maakte: 0-1.  Was er daarna dan toch even sprake van onrust bij de Boys? Tuurlijk, kwalitatief zou het verschil deze middag zichtbaar moeten zijn, maar door die snelle treffer werd veelal de lange bal gespeeld waar onze jongens weinig moeite mee hadden. Ondanks een paar kleine kansen voor de Boys wisten ook de HFC'ers deze middag af en toe gevaarlijk uit te komen. Het kon deze eerste helft alle kanten op. In de 34e minuut was er dan toch die lange bal van de Boys die wel aan kwam. Lennard Prins wist de 1-1 op het scorebord te zetten. Dat duurde echter niet lang. Al een minuut later was er een snelle uitval van de HFC-ers waarbij de bal door Edy Hanson over de uitkomende Boys-keeper werd getild: 1-2. Toen bleek ook nog maar eens dat sprake was van een echte derby: wat irritatie over en weer en gele kaarten aan beide kanten. Met een grote 'smile' op de gezichten konden we echter met een niet onverdiende 1-2 ruststand de thee opzoeken.

Na rust ging het helaas snel: al in de 47e minuut werd de gelijkmaker genoteerd, waarna de Boys in de 51e en 54e minuut kon uitlopen naar een 4-2 voorsprong. Was het dan over voor ons? Nee, want daar was in de 58e minuut de aansluittreffer door weer Yoshua, die vanaf de 16-meter de bal hard in de kruising schoot: 4-3. 'Zou het dan toch?' Helaas, de pijp was bij de meesten leeg, Edy en Stefano moesten geblesseerd het veld verlaten en de Boys ging op zoek naar de 250e voor Lokie. Onze jongens moesten het laatste halfuur steeds verder terug; de druk nam toe. Doelpunten in de 63e, 69e, 85e, 88e en 90e minuut betekenden een 9-3 eindstand. Waarbij aangetekend moet worden dat in de 85e miuut Lokie de Vries dan toch zijn 250e doelpunt kon maken. Een bijzondere prestatie waarmee wij hem uiteraard van harte feliciteren. Niet alleen hij gaat de boeken in met dat doelpunt, ook wij maken daarvan deel uit in de geschiedenisboeken. Dat is dan toch ook wel weer mooi.

Op basis van de eerste helft kunnen we zeggen dat we langzaam maar zeker uit een dalletje klimmen. De sfeer was, ondanks de 9-3 nederlaag, na afloop geweldig en dat biedt hoop voor de toekomst. We hebben er zin in, vormen steeds meer een eenheid en langzaam komt ook de conditie op peil. We hebben de top 3 nu gehad en kunnen ons gaan meten met de ruime middenmoot. Te beginnen zaterdag thuis tegen Wilsum. We hebben er zin in!