U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Knappe 5-1 overwinning op de nummer 2!

Met veel afwezigen moesten we het afgelopen zaterdag opnemen tegen de verrassende nummer 2 van de ranglijst vv Bruchterveld, dat nog maar 10 tegentreffers had hoeven incasseren.. Vooraf waren we toch een beetje in een mineurstemming. Zo werd vorige week een slappe vertoning neergezet uit bij Lutten en kon er donderdagavond niet getraind worden doordat de lichtinstallatie niet functioneerde. Daarbij opgeteld de zware blessure van Eugene Webb en de afwezigheid van enkele dragende spelers kon er eigenlijk alleen maar met hard werken en veel inzet resutaat worden geboekt.

We begonnen echter (weer) slap aan de wedstrijd. Veel (heel veel) foute passes en een matige organisatie waren er de oorzaak van dat Bruchterveld de eerste 20-25 minuten de betere ploeg was en een paar keer gevaarlijk door onze defensie sneedt. In de beginfase waren er grote kansen voor Bruchterveld (bal net over) en Lorenzo Lubbers die zijn schuiver via de paal aan de verkeerde kant van de goal zag belanden.Zo had het na 5 minuten al 1-1 kunnen staan.  Aan de snelle aanvallers van Bruchterveld werd te veel ruimte gegeven waardoor zij in de beginfase nog een paar keer gevaarlijk konden worden. In de 12e minuut werd ons dat fataal. Bas Waterink van Bruchterveld kon door slordig balverlies op ons middenveld de -op dat moment niet onverdiende- 0-1 aantekenen. Kort daarop moest doeleman Remco vd Weg volop aan de bak om een 'verdwaalde' bal over zijn doel te tikken. Gelukkig kwamen we steeds beter in de wedstrijd en konden we na een klein half uur de tegenstander onder druk zetten hetgeen resulteerde in een paar gevaalrlijke corners. Uit een van die gevaarlijke momenten kon Mo el Bouhni zomaar vrij inkoppen: 1-1 (31e minuut). Het geloof in een goed resultaat nam daarmee toe.  Na nog enkele mogelijkheden aan beide kanten konden we gaan rusten met een (terechte) 1-1 ruststand.

Na rust een veel scherper en hard werkend HFC Storica. En dan kun je zien dat als we wat voor elkaar over hebben en daarbij veel inzet tonen, dat we dan zeker het voetballend vermogen in huis hebben om het iedere tegenstander moeilijk te maken. Al in de 49e minuut was het Robert Stegeman die met een fraaie schuiver de 2-1 kon maken. Volgens de ingewijden zijn eerste 'competitiedoelpunt' in ruim 3 jaar tijd voor HFC Storica. Wij bleven het betere van het spel houden en in de 63e minuut kon Joshua Rahajaan ook zijn eerste goal in het shirt van HFC Storica maken: 3-1 (mooie schuiver in de verre hoek). Behoorlijke smet op de wedstrijd was dat ronde de 65e minuut Bruchterveld-speler Koen Otten zijn knie behoorlijk verdraaide en met de ambulance moest worden afgevoerd (wij wensen hem heel veel sterkte toe). Net als in de voorgaande thuiswedstrijd (Olympia'28) vergaten we het vervolgens definitief af te maken en gaven we de tegenstander te veel mogelijkheden de schade te herstellen. Bruchterveld was in die fase een paar keer gevaarlijk en de aansluittreffer had zo maar kunnen vallen. Zo moest doelman Remco nog een keer handelend optreden toen een Bruchtervelder vrij op hem kon aflopen en was de lat bij een spetterende vrije trap onze reddende engel. Uiteindelijk kon Bertus Finke in de 90e minuut aan alle onzekerheid een definitief einde maken en de 4-1 binnenschieten. Hij blijft daarmee op dit moment onze topscorer met 6 doelpunten (hadden er wellicht 16 kunnen zijn, Bertus). Direct na de aftrap werd Bruchterveld nog één keer 'afgejaagd' en was het Stefan Pelleboer die zijn harde werken beloond zag met een goal en daarmee de 5-1 eindstand op het scorebord zette.

Een wedstrijd die op bepaalde momenten alle kanten op kon, maar uiteindelijk toch wel verdiend door ons werd gewonnen. Voorlopig even geen wedstrijden en lekker herstellen van de (kleine) blessures. Eind december is er nog het Zwolse zaalvoetbaltoernooi en eind januari beginnen we dan weer met een uitwedstrijd tegen koploper ZAC. Voor nu vast aan iedereen goede dagen gewenst en waar nodig een goed herstel. Als we straks de koppies allemaal in dezelfde richting hebben staan, dan kunnen er na de winterstop nog mooie dingen gebeuren.