Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Verdiende overwinning in derby 1-0

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen Zwolsche Boys ons te wachten. Na veel speurwerk en diverse 'onterechte' nederlagen lijkt er zo langzamerhand een vast formatie te ontstaan, die elkaar goed aanvoelen en aanvullen. Met deze groep is iets moois aan het ontstaan. Zo bleek ook in de wedstrijd tegen Zwolsche Boys. Nog voor de wedstrijd werden op verzoek van de jongens zelf de 3 wissels aangevuld met nog 2 'jonge gasten' zodat er uiteindelijk 5 wissels op de bank zaten. En zo begonnen we deze wedstrijd met een selectie waarin liefst 5 spelers zaten die nog in de A-junioren mogen uitkomen.

Vanaf het begin was er veel strijd. Beide ploegen begonnen in een hoog tempo waardoor er veel ballen over korte afstand bij de 'verkeerde kleur' terecht kwamen. Na een evenwichtig begin kregen de onzen van HFC Storica meer vat op de wedstrijd. Zo werden onze spitsen en middenvelders een paar keer goed diep gestuurd. Helaas konden zij het overwicht in die 1e helft nog niet omzetten in doelpunten. In de 2e helft eenzelfde beeld. Onze jongens bleven aandringen en dat resulteerde in enkele goede kansen. Zwolsche Boys bleef gevaarlijk counteren zonder echt grote kansen af te dwingen. En toen ............. was daar de 70e minuut. Elroy de Jong, ook nog A-speler, was koud in het veld gekomen, zag de bal aan de rechterkant diep gespeeld worden, aarzelde niet, sprinte er achteraan en schoot de bal perfect in de lange hoek: 1-0. Dolle vreugde en een verdiende 1-0 voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Jammer was het daarna dat Omar Sylla tegen zijn 2e gele kaart aanliep (wegens een lichte overtreding in de 89e minuut) en dat Lennard Prins (Zwolsche Boys) nog een rode kaart kreeg (90e minuut). Al met al maakte dat alles wel dat het een echte derby werd.

Deze overwinning bracht ons meer goed nieuws:

-Achterin lijkt het 'DUO PENOTTI' goed op elkaar ingespeeld te raken. Erik Pol en Stefano Chaar hebben voldoende ervaring en geven samen met de jonge backs weinig kansen weg. Voor het eerst dit seizoen werd dan ook 'de nul' gehouden;

-Voor het eerst werd dit seizoen 'thuis' een doelpunt gemaakt;

-Voor het eerst werd dit seizoen thuis gewonnen.

Door deze overwinning zijn we een paar plaatsen geklommen en hebben we de zeer ruime middenmoot in zicht. Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij 'oude bekende' SCD'83 in Dedemsvaart. Een goede ploeg die voetbal prima weet te combineren met inzet. We zullen ook dan weer volop 'aan de bak' moeten. ..