Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Verdiende winst op VHK: 5-2

Afgelopen zaterdag lukte het dan eindelijk wel: scoren. En maar liefst 5 keer. VHK uit Sint Jansklooster had zeer wisselvallige resutaten neergezet en had een paar keer met flinke cijfers verloren. En wij weten: als we in goede doen zijn, dan krijgen we altijd kansen. Deze middag moest het dan ook maar eens gebeuren. Vanaf het begin nam HFC Storica het initiatief en probeerde in een hoog tempo de gasten onder druk te zetten. Dat lukte aardig: met o.a. grote kansen voor Mo en Bertus. VHK kwam er in die periode toch ook een paar keer gevaarlijk uit, doch wist het net ook niet te vinden. In de 23e minuut was het dan  zover. Mo (El Bouhni) kon onze jongens eindelijk laten juichen 1-0. De vreugde was echter van korte duur. Al in de 28e minuut knalde Rick Pot van VHK de gelijkmaker binnen. Daarna hielden we het betere van het spel. Eugene Webb was dicht bij een geweldige goal; zijn knal van 30 meter spatte helaas uiteen op de lat. Zoals zo vaak: veel kansen, maar met een teleurstellende tussenstand de kleedkamer in (1-1). Na rust bleven we het betere van het spel houden. In de 53e minuut kon Oumar Sylla, na knap voorbereidend werk van Erik Pol, de 2-1 voorsprong op het scorebord laten noteren. Vervolgens was het Bertus Finke die in de 56e minuut de verdiende 3-1 maakte. "Kat in 't bakkie" zou je denken. Nee dus, moet Eugene gedacht hebben. Met een terugspeelbal vanaf een meter of 60 op zijn eigen doelman bracht hij de VHK spits in stelling, die vervolgens eenvoudig de 3-2 kon inschieten. Weer billenknijpen dus. VHK ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor HFC Storica meer ruimte kreeg. Mo maakte daar dankbaar gebruik van en zorgde in de 72e minuut met zijn 2e goal van deze middag voor weer wat meer ontspanning 4-2. Eugene kon vervolgens in de 76e minuut zijn eerdere foutje een beetje goed maken door de 5-2 eindstand binnen te schieten.  Een verdiende overwinning en een mooie sprong opwaarts op de ranglijst. Aanstaande zaterdag is er geen competitieprogramma. Daarna gaan we op bezoek bij Gramsbergen dat net zoveel punten heeft als ons. Bij winst kunnen we dan hele goede zaken doen.