Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Gelijk tegen Mariënberg 3-3

En weer lukte het net niet. Steeds als we een stapje omhoog kunnen op de ladder (ranglijst), dan zit het net even tegen. Ook deze zaterdag zouden we bij een overwinning een plaats of 2 op de ranglijst kunnen stijgen. Omdat ca 6 poegen iedere week strijden om plaats 4 blijft het iedere week spannend. Met de wind in de rug en de jonkies Lorenzo en Stefan in de basis begonnen we goed aan de wedstrijd. Al na 5 minuten was daar de 0-1 voorsprong. Eugene Webb ronde een goede aanval simpel af door de bal langs de uitkomende doelman van Mariënberg te schuiven. Daarna bleven we goed combineren en waren er een paar goede mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Mariënberg probeerde er in die 1e helft af en toe wel uit te komen, maar veel verder dan een enkele -ongevaarlijke- doelpoging kwam het niet. Voor rust hadden we het af kunnen maken, helaas lukt dat (weer) niet en bleef het bij rust 0-1.

Na rust moesten we tegen de wind in en volgens de kenner is dat vaak makkelijker voetballen dan van de wind af. Hoe anders bleek de werkelijkheid. Terwijl de radioverslaggever nog bezig was met het noteren van de wissels en veel supporters nog een bal gehakt aan het verorberen waren in de kantine, maakte het scorebord direct na rust overuren. In de 46e minuut werd het door een foutje in onze verdediging (slap uitverdedigen) door een schot van een meter of twintig plots 1-1. In de 47e minuut wist Bertus Finke op goed aangeven van Eugene Webb de 1-2 in het netje te krijgen. Vervolgens was het Mariënberg dat vanaf de aftrap in vrijwel dezelfde minuut al weer gelijk maakte. Een afstandschot werd in 1e instantie nog wel tegengehouden door onze doelman Jeffrey, doch de afvallende bal was een prooi voor de aanvaller van Mariënberg, die sneller bij de bal was dan onze doelman, om deze  vervolgens simpel langs Jeffrey in te tikken 2-2. Een doldwaze 3 minuten, waardoor onze jongens meer van slag leken dan die van Mariënberg. Gezegd moet dan ook worden dat het Mariënberg was dat vervolgens meer initiatief had en ook de betere kansen. Toch was daar in de 70e minuut Bertus Finke die al slalommend door de defensie van Mariënberg in de 16-meter werd neergelegd. Eugene Webb wist wel raad met de strafschop en zorgde opnieuw voor een voorsprong 2-3. Lang mochten we daarvan echter niet genieten. Door te veel ruimte weg te geven kon een Mariënberg aanvaller 'even lekker de poot aanhalen' en een keiharde pegel van circa 30 meter produceren die via onderkant lat in ons doel verdween 3-3. In de slotminuten mochten we nog even onze handen dichtknijpen omdat Mariënberg toch nog een paar keer gevaarlijk werd. En zo werd de terechte 3-3 eindstand bereikt onder de zeer goede leiding van de 'scheids' uit Enschede. Beide ploegen schieten niet veel op met het punt, maar met nog 5 wedstrijden te gaan zijn er nog steeds mogelijkheden om de middenmoot te ontstijgen en een plek bij de eerste 5 te veroveren. Zaterdag is er geen programma, de week er op komt koploper Hardenberg op bezoek.