Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Belangrijke overwinning op SCD: 0-3

Zaterdag mochten we op bezoek bij SCD'83 uit Dedemsvaart. Een belangrijke wedstrijd voor ons m.b.t. de strijd om de 3e periodetitel. Bij winst zouden we een mooie slag kunnen slaan. In de1e helft waren de betere kansen echter voor SCD. Al na 5 minuten was daar een al dan niet terechte strafschop voor SCD. In een duel om de bal raakte Robert Stegeman zijn tegenspeler lichtjes, waarna de scheids na enige twijfel toch besloot de bal op de 11-meter te leggen. De SCD speler wist echter niet goed om te gaan met de poker-face van doelman Jeffrey Robben en schoot de bal hoog over het doel. Op het slechte hobbelige veld wisten beide ploegen vervolgens de bal niet goed in de ploeg te houden. Passes kwamen vaak bij de verkeerde kleur terecht en goed combinatievoetbal was voor onze jongens niet echt mogelijk. SCD wist daar voor de rust toch beter mee om te gaan en kreeg een paar behoorlijke kansen. Zo werd een bal voor een leeg doel naastgeschoten en belande een fraaie volley net over het doel. Na rust leek het of het een kwestie was geweest van gewenning. We kwamen beter in het spel en de bal bleef nu wel vaak in de ploeg. Dat resulteerde in de 58e minuut in een doorbraak op rechts via Stefano Chaar die de bal fraai bij de vrijstaande Ginaro van Deventer kreeg. Ginaro wist daar wel raad mee en tekende de 0-1 aan. Amper 3 minuten later waren de rollen omgedraaid. Nu was het Ginaro die zich vrijspeelde en niet zelfzuchtig was. Hij schoof de bal in de voeten van Stefano die de 0-2 kon maken. Beide keren een fraai staaltje van 'elkaar de bal gunnnen' met goed resultaat tot gevolg.  Ondanks een klein overwicht in de 2e helft wist ook SCD nog een paar goede mogelijkheden te krijgen. Het was echter niet de middag van SCD, dat de bal maar niet tussen de palen kon krijgen. De mooiste goal van de middag moest nog komen. Anel Zidionica ontving de bal van Lorenzo Lubbers (die ook al niet zelfzuchtig was) en krulde de bal met een fraaie lob over de doelman van SCD. Een knappe 0-3 overwinning voor onze jongens. Door deze overwinning hebben we ons definitief veilig gespeeld voor behoud in de 3e klasse en staan we maar 3 punten achter op de nummer 4 van de ranglijst, welke plaats wellicht nog kans geeft op nacompetitie. De beste kans op nacompetitie ligt er voor ons in de 3e periode. Daarin staan we op de 2e plek met 2 punten achterstand op Bergentheim, waartegen we op 3 mei nog thuis spelen. Kortom: we strijden nog op 2 fronten voor een plek in de nacompetitie en hebben het in eigen hand. Eerst komende zaterdag nog thuis zien te winnen van SVV'56 dat nog strijd tegen degradatie.