Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Moeizame winst op SVV'56 (1-3)

Aan rode-lantaarn-drager SVV’56 uit Sibculo hadden wij afgelopen zaterdag een moeilijke tegenstander. Zoals zo vaak bij dit soort wedstrijden denk je van tevoren dat het ‘een makkie’ moet worden. SVV met ‘maar’ 3 punten en al 50 tegendoelpunten, dan moet toch kunnen? In de praktijk vallen dit soort wedstrijden dan vaak tegen. Zo was het afgelopen zaterdag ook. De punten mee in de koffer en snel naar huis dus…….

HFC Storica begon nog wel goed aan de wedstrijd. Op het zachte en gladde veld was het moeilijk om de bal snel rond te laten gaan zonder een spagaat te maken. We wisten SVV echter goed vast te zetten en creëerden kansjes genoeg in het 1e deel van de wedstrijd. In de 10e minuut wist ‘onze’ Ginaro van Deventer de bal in de kluts tegen het net te krijgen; 0-1. Na een goede redding in de eerste minuten van de wedstrijd kon de doelman van SVV in de 22e minuut de bal niet goed onder controle krijgen en was daar Mohammed El Bouhni (Mo) die op de juiste plek stond om het grabbelwerk van de doelman af te maken: 0-2. SVV kreeg vervolgens nog een goede mogelijkheid op de aansluittreffer. Een vrije trap werd hoog voor de goal ingedraaid en ging maar net naast. “We stonden er bij en keken er naar”.

Met een 0-2 ruststand was er geen enkele reden om ongerust te worden. We waren de bovenliggende partij en eigenlijk zou deze klus in de 2e helft geklaard moeten worden. Ook in die 2e helft waren we voetballend beter, maar echt geweldig was het allemaal niet. Toch weer veel lopende mensen met de bal en passes  die niet aankwamen. Tel daar de handbalopstelling van SVV bij en je weet dat het dan moeilijk wordt om er doorheen te komen. Uit één van de spaarzame uitvallen wist SVV een vrije trap mee te krijgen met het bekende concept: bal indraaien, hoog voor de pot. En weer stonden we er bij en keken we er naar: Jan Nijboer van SVV was de enige die alert was 1-2. Een treffer die SVV weer hoop gaf. Ondanks aandringen van onze kant bleven echte grote kansen uit en bleef het oppassen voor de counters van SVV. Uiteindelijk was daar in de 90e minuut Eugene Webb die aan alle onzekerheid een eind maakte 1-3. De pot was gespeeld: zoals gezegd punten mee en snel naar huis.

Door deze overwinning blijven we de koplopers op de hielen zitten met een mooie 6e plek. De aansluiting is er nog steeds. Wie weet wat er in deze klasse nog allemaal mogelijk is. Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij Bergentheim dat maar 4 punten op ons achterstaat. Gezien de uitslagen van Bergentheim tot nu toe een moeilijke tegenstander.