Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Verlies tegen concurrent VHK 4-3

Op deze druilerige en koude zaterdagmiddag moesten we aantreden tegen VHK uit Sint-Jansklooster dat een gelijk aantal punten als 'de onzen' had. In plaats van het prachtige kunstgrasveld werd door VHK de beslissing genomen de wedstrijd te spelen op het zeer slecht bespeelbare hoofdveld. Jammer voor de echte liefhebber, maar goed, ook daarop zou de bal wel kunnen rollen (lees: stuiteren).

Beide ploegen lieten vanaf het begin veel strijd en passie zien. Al in de2e minuut was het Karlo Naberman die namens VHK uit een vrije trap kon scoren. Ginaro van Deventer volgde zijn voorbeeld door 2 minuten later -ook via een harde vrije trap- de 1-1 op het scorebord te zetten. Daarna gingen de beide ploegen op zoek naar de voorsprong, waarbij VHK veel strijd toonde en HFC Storica het voetballend en met veel inzet probeerde. Helaas was het in de 12e minuut  VHK dat scoorde. Na slecht wegwerken van de bal door onze doelman Remco en te laat ingrijpen van de verdediging kon Gert Wind makkelijk intikken: 2-1. Daarna bleven wij het voetballend proberen en, ondanks het knollenveld, lukte dat aardig. Smet op het vervolg van de wedstrijd was het schreeuwende en beledigende publiek van VHK dat waarschijnlijk nog nooit van het door de KNVB zo gepromote 'respect' heeft gehoord. Een grote schande, temeer omdat er ook jeugd stond te kijken dat nu een heel verkeerd beeld van voetbalbeleving werd voorgeschoteld. Geheel onverwacht maakte Perry Lok vervolgens nog vlak voor rust (44e minuut) de 3-1.

In de rust heeft het HFC Storica bestuur vervolgens op een nette manier willen aangeven dat de supporters zich -in het bijzijn van kinderen- ernstig aan het misdragen waren, doch daar had het bestuur van VHK geen oren naar, Sterker nog: de bestuursleden van HFC Storica werd de toegang tot de bestuurskamer ontzegt, omdat men deze discussie niet wilde aangaan.

Ook na de rust schandalige opmerkingen vanaf de kant, die niet voor herhaling vatbaar zijn. Zelfs spelers van VHK spraken er na de wedstrijd schande van. In de 53e minuut kreeg Ginaro van Deventer 'het volk' bijna stil door uit een vrije trap snoeihard raak te schieten: 3-2. Daarna probeerden we de tegenstander meer onder druk te krijgen, maar was er een van de gevaarlijke uitvallen van VHK waaruit -weer- Gert Wind in minuut 65 de 4-2 kon aantekenen. Vanaf de aftrap was het Bertus Finke die in de 66e minuut al weer de aansluittreffer kon binnenschieten: 4-3.  Daarna nam de druk verder toe en waren enkele mogelijkheden voor ons om de gelijkmaker op het bord te zetten. VHK wist dat met veel inzet en strijd te voorkomen en was bij de spaarzame uitvallen nog behoorlijk gevaarlijk. Zo was er vlak voor tijd nog een gevaarlijke counter waarbij Jasper Haaksema niets ander kon doen dan de VHK speler aan het shirt vast te houden: gevolg rode kaart en nog enkele minuten met 10 man verder.  In het vervolg werd niet meer gescoord waardoor wij nog steeds in de gevarenzone verkeren.

Een tip aan het VHK bestuur: steek de handen eens in eigen boezem, ga eens met je supporters praten: fanatiek is prima, maar houdt het wel beschaaft!

Volgende week de inhaalwedstrijd uit bij Nieuwleusen. Aanvang 14.30 uur.