Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HFC Storica wint van koploper

Onze jongens heben afgelopen zaterdag overtuigend en verdiend gewonnen van koploper Hardenberg'85. Werd de uitwedstrijd nog verloren met 5-2, thuis werd -niet eens geflatteerd- gewonnen met 5-3. Vooraf wisten we dat het geen eenvoudige klus zou worden. Met topscorer Rick Broek in de punt van de aanval (al goed voor 30 doelpunten namens Hardenberg) en een moeilijk te kloppen verdediging (weinig tegengoals en tot nu toe in geen enkele wedstrijd meer dan 2 tegen) beloofde het een zware middag. Trainer John Diender koppelde onze 18 jarige 'bikkel' Stefan Pelleboer aan spits Rick Broek met de opdracht 'er boven op te zitten' en 'geen ruimte weg te geven'. We kunnen stellen dat Stefan daar prima in geslaagd is.  Behalve een benutte penalty is de spits van Hardenberg nauwelijks gevaarlijk geweest. Met snelle aanvallen en prima combinatiespel waren we deze middag de 'baas op het middenveld' en konden we onze spitsen voorzien van scherpe passes 'tussendoor', waardoor er veel kansen ontstonden.

In de 7e minuut was er toch eerst nog even een (1e) domper te verwerken. Orpheo Chaar kreeg een diepe pas van een Hardenberg speler wat ongelukkig tegen zijn bovenarm, waarna de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Rick Broek kon zijn 31e aantekenen en zorgde voor de 0-1 namens Hardenberg. In plaats van de 'kopjes te laten hangen' merkten we al snel dat er deze middag toch een verrassing in zat. Het duurde even, maar daar was dan in de 28e minuut de gelijkmaker. De voor het eerst na de winterstop weer in de basis opgenomen Hafid Lahzal liet zien dat hij het scoren nog niet verleerd was: 1-1. En het was weer Hafid die in de 35e minuut een slappe terugspeelbal van een Hardenberger onderschepte en de 2-1 aantekende. Mooi was het om te zien dat onze spitsen Bertus Finke en Hafid elkaar in deze fase regelmatig probeerden de bal toe te spelen wat ons spel zeker ten goede kwam en nog enkele kansjes opleverde.

Na rust was er toch eerst nog weer een (2e) domper. In de 53 minuut kreeg Hafid bij een actie enkele nare tikjes op zijn benen en reageerde hij op zijn eigen 'Hafid-manier'. Hij tikte de betreffende Hardenberg-speler ook even tegen het been en kon met 'rood' vertrekken wegens 'natrappen'. En dus met 10 man verder. In plaats van in te zakken werden de mouwen nog verder opgestroopt en werd Hardenberg door ons 10-tal in die fase nog meer onder druk gezet. De onvermoeibare Eugene Webb pikte de bal op en passeerde in de 56e minuut de Hardenberg-goalie: 3-1. En in de 72e minuut was daar ineens rechtsback Orpheo Chaar die buitenom kwam en zelfs de 4-1 kon aantekenen. Na die goal had 'grote broer' Stefano nog de beste kans om nog meer afstand van Hardenberg te nemen. Voor een leeg doel schoof hij de bal echter vanaf de zijkant voorlangs. En toen ...... raakte de pijp een beetje leeg. Met 10 man was veel arbeid geleverd en dat was zichtbaar. Beetje bij beetje kwam Hardenberg wat meer opzetten en hadden wij moeite om er nog uit te komen. Dat resulteerde in de 82e minuut in de 4-2 van Jonathan Deemter. Zou het dan toch nog mis kunnen gaan? Mohammed El Bouhni vond van niet en maakte met een mooie lob van een meter of 30 aan alle onzekerheid een einde: 5-2. Dat Niels Pijp vervolgens nog in de 93e minuut de 5-3 maakte was alleen nog van belang voor de statistieken. Een mooie en welverdiende overwinning. Door dit resutaat stijgen we een plekje op de ranglijst en zijn we nog volop in de race om de 3e periode. Daarin staan we op de 3e plek, 3 punten achter Lutten en 2 achter op Bergentheim (die we nog thuis ontvangen). Wel hebben we nog een zwaar programma, te beginnen volgende week in Dedemsvaart bij SCD. Maar als we dan ook zo kunnen strijden als vandaag, dan hebben we ook daar volop kans op een goed resultaat.